For å sikre at annonsen din fungerer optimalt og for å unngå problemer med designet, er det viktig å følge spesifikasjonene for hver annonseplassering. 

Retningslinjene beskrevet under er gjeldende for alle mediehus i Polaris Media. Polaris Media samarbeider med Schibsted (bl.a. mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Finn.no) for å skape best mulig tjenester, og dette innebærer at vi følger Schibsted sine retningslinjer for digital annonsering.

Priser: 
Vi tilstreber at prisene som ligger på annonseweben til en hver tid er oppdaterte. Dersom det er avvik mellom prisene på annonseweben og pris selger har i bookingsystemet, så er det priser gitt av selger som gjelder.

Generelle regler og vilkår

 • Annonser må følge Vær Varsom-plakaten og ikke stride mot avisenes grunnsyn, oppfatning og etiske holdning eller som på annen måte er egnet til å svekke lesernes tillit.
 • Annonser som åpenbart er lovstridige, uriktige eller villedende (eks. konkurranse eller abonnement) blir avvist.
 • Annonser skal ikke ha seksuelt påtrengende, voldelig, støtende eller rasistisk budskap.
 • Annonser for våpen, luftvåpen, replika-utgaver av våpen, leketøys-utgaver av våpen samt ammunisjon vil bli avvist.
 • Det kan gjøres unntak for lovlige jaktvåpen som selges fra godkjente norske salgssteder, ta kontakt med traffic@polarismedia.no for godkjenning.
 • Vi forbeholder oss retten til å avvise annonser som ikke godkjennes av ansvarlig redaktør.

 

Annonseutforming:

 • Annonsen skal ikke blinke mer enn tre ganger i løpet av ett sekund i animerte annonser.
 • Vi tillater inntil fem creatives pr format pr linje booket
 • Maksimal lengde for animerte annonser er 30 sekunder.
 • Annonser skal ikke gå i loop
 • Annonser skal ikke inneholde lyd som startes automatisk. Lyd som aktiveres med klikk godtas.
 • Alle annonser må ha logo.
 • CPU kan ikke overstige 30% i snitt og 60% som peak.
 • Annonsen må laste innen 0,8 sekunder, hvis ikke vil det kunne gå ut over viewabilitykvaliteten (time to visual start). 
 • HTML5: Vi baserer oss på INMAs HTML-standard, klikk her for spesifikasjon. NB! Vi tillater ikke at “console.log(” statements ligger inne i koden, da dette kan gjøre sidene våre tregere og ødelegge for debugprosesser på sitene. “console.log(” må derfor fjernes fra koden før materiellet sendes.
 • Initial load skal ikke være tyngre enn 150 kb. Alt som lastes før JavaScript event onload regnes som initial load. Innhold som lastes etter at siten er lastet regnes som subload. Annonsen skal lytte til browser-eventet og bygge triggers for subload i henhold til dette.
 • HTTPS: Alle elementer materiellet inneholder må ligge på https-sikre servere, inkludert 3.parts-tagger, html-materiell, fonter og bilder. En server er https-sikker når den har godkjent SSL sertifikat. For å teste egen side kan dere bruke denne linken: https://www.ssllabs.com/ssltest/
 • Connection screening: det er ikke lov å droppe cookies eller bruke trackingpixler fra domener som ikke har en godkjent databehandleravtale med Schibsted og Polaris Media.

 

Polaris Media Ad Operations (AdOps) tester annonser i nyere versjoner av nettleserne og sjekker ikke annonsens bakoverkompatibilitet med de ulike nettleserne. Ansvaret for at annonser fungerer på tvers av nettlesere ligger hos de som utvikler annonsene. Det er overordnet viktig at annonsene fungerer som de skal og annonsøren er selv ansvarlig for materiellet. Polaris Media forbeholder seg retten til umiddelbart og uten videre varsel fjerne annonser som ikke fungerer tilfredsstillende. Dette kan være annonser som bruker urimelig mye av datamaskinens prosessor CPU (Central Processing Unit), ikke er i henhold til markedsføringsloven, inneholder feil eller som ikke godkjennes av de ansvarlige for selskapene.

 

Annonser som kan forveksles med Polaris Medias redaksjonelle innhold:
Alle annonser må være tydelig avgrenset slik at det ikke forveksles med redaksjonelt innhold. Våre lesere skal aldri være i tvil om hva som er redaksjonelt innhold, og hva som er annonser på våre tjenester.
Annonser som i uttrykk (farge, font og utforming) etterligner Polaris Medias redaksjonelle uttrykk eller etterligner Polaris Medias egne native- og content-produkter vil ikke bli godkjent.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

GDPR, Datapolicy & målinger
Polaris Media deler annonseløsning (Xandr) og målstyringsprodukter med Schibsted. Benyttelse av disse målstyringsdataene kan kun skje ved annonsering på annonsetjenester knyttet til de to mediekonsernene. Det er ikke anledning til å bruke Polaris Media og/eller Schibsted-data til målretting eller retargeting mot brukere på andre applikasjoner eller tjenester. Gjeldende målinger av annonsevisninger leveres gjennom Polaris Media og Schibsteds felles annonseløsning, Xandr (og ikke andre parters trackingsystem).

Les mer om vår datapolicy for annonsører